Becker Färg - en av Nordens mest miljöanpassade färgtillverkare

 

Om Beckers - en färgglad historia

Från ensam färghandel till en av Nordens mest miljöanpassade färgtillverkare.
Färg har fascinerat och påverkat människan genom alla tider. Vi på Beckers har uppmuntrat svenska folket att måla om sina hem i drygt 140 år. Låt oss guida dig med inspiration, kreativitet och nytänkande. Men det är du som har sista ordet - så lita på din smak och prova dig fram.

Den första färghandeln
1865 bestämmer sig den tyske kemisten Wilhelm Becker för att slå sig ner i Stockholm och grundar en färgaffär. Verksamheten växer snabbt och vid sekelskiftet finns flera färghandlar och även en färgfabrik. Snart behövs större lokaler och 1902 flyttas AB Wilhelm Becker till Lövholmen på Liljeholmen, där man kommer att verka i över hundra år.Inspiration i stort och smått.

En av Sveriges största färgtillverkare
I takt med folkhemmet utvecklas Beckers under mitten av 1900-talet till att bli en av Sveriges största färgtillverkare. Beckers går hem hos både professionella målare och glada amatörer. Redan Carl och Carin Larsson lät måla sitt vackra och för tiden djärvt färgsatta hem Sundborn med Beckers färg. Och en av världens mest kända byggnader, Vasilijkatedralen vid Röda torget i Moskva, har fått sina färgglada kupoltak målade med Beckers färger. 
Bild

Kundservice & order

Eskilstuna
Telefon: 016-10 88 80
Stockholm
Telefon: 08-447 47 90

Kontakta Syntema