Skip to main content

Partners & Leverantörer

Syntema har som målsättning att tillsammans med sina leverantörer kunna erbjuda det senaste inom respektive produktområde.

Den bästa tekniska lösningen till rätt pris, ihop med ett miljötänk, är en viktig ledstjärna i vårt samarbete.

AB Röa - Färg för försvarsindustrin

AB RÖA ingår i koncernen AB Rötmotaverken vars bolag bildades 1926. Bolagsbildarna var fem herrar med anknytning till byggbranschen. Deras affärsidé var att utveckla och tillverka produkter för att skydda träfasader eller som de sade ”mota röta” – därav namnet Rötmotaverken. Bolaget har allt sedan starten haft sitt huvudsäte i Hosjö strax utanför Falun.

AB Röa är sedan slutet av 2015 tillverkare av färg för försvarsindustrin. man har förvärvat dessa produkter från Becker Industrial Coatings.

Anest Iwata AB - Sprututrustning

Att applicera färg är en utmaning. Beroende på typ av objekt som skall målas finns alla möjligheter att optimera sprututrustningen.

ANEST IWATA är en världsledande leverantör av sprututrustningar. Huvudkontor samt produktutveckling finns i Japan medans kunderna finns över hela världen.

ANEST IWATAS högkvalitativa utrustning används av många ledande biltillverkare. Det finns även ett stort antal övriga områden där man finner ANEST IWATAS pistoler och pumpar.  ANEST IWATAS Skandinaviska försäljningskontor är beläget i Partille utanför Göteborg. Detta kontor ser till att kunder i Sverige, Norge, Finland, Danmark samt Balticum får sevice och leverander via lokala återförsäljare.

Axalta Powder Coatings

Axalta Powder Coatings förser industrin med miljövänliga lösningar inom ett flertal olika områden.

Som global marknadsledare inom alla typer av färger, erbjuder DuPont CoatingSolutions ett komplett sortiment av industriella lackeringssystem. Vi erbjuder ett brett sortiment av olika pulverfärger samt resultaten av den senaste forskningen, världsomspännande resurser och en oslagbar kundtjänst i ett enda globalt företag. De produkter och tjänster som DuPont CoatingSolutions erbjuder uppfyller alla krav och garanterar alltid enastående resultat och högt mervärde.

Tack vare investeringarna i forskning och utveckling tillhandahåller DuPont CoatingSolutions förstklassiga produkter och de senaste tekniska utvecklingarna.

DuPont strävar efter att bli världens mest dynamiska teknikföretag som skapar hållbara lösningar och ger människor jorden runt ett bättre, säkrare och hälsosammare liv. DuPont finns representerat i mer än 90 länder och använder en marknadsdriven forskning för att skapa mervärde med innovativa produkter för sina kunder i olika marknadssektorer, inklusive lantbruk, livsmedel, bygg och anläggning, kommunikation och transport

Becker Färg - en av Nordens mest miljöanpassade färgtillverkare

Becker Färg är sedan 1865 ett begrepp inom konsument och måleri. Det som började med linolja och pigment är idag miljövänliga färger.

Om Beckers – en färgglad historia
Från ensam färghandel till en av Nordens mest miljöanpassade färgtillverkare.
Färg har fascinerat och påverkat människan genom alla tider. Vi på Beckers har uppmuntrat svenska folket att måla om sina hem i drygt 140 år. Låt oss guida dig med inspiration, kreativitet och nytänkande. Men det är du som har sista ordet – så lita på din smak och prova dig fram.

Den första färghandeln
1865 bestämmer sig den tyske kemisten Wilhelm Becker för att slå sig ner i Stockholm och grundar en färgaffär. Verksamheten växer snabbt och vid sekelskiftet finns flera färghandlar och även en färgfabrik. Snart behövs större lokaler och 1902 flyttas AB Wilhelm Becker till Lövholmen på Liljeholmen, där man kommer att verka i över hundra år.Inspiration i stort och smått.

En av Sveriges största färgtillverkare
I takt med folkhemmet utvecklas Beckers under mitten av 1900-talet till att bli en av Sveriges största färgtillverkare. Beckers går hem hos både professionella målare och glada amatörer. Redan Carl och Carin Larsson lät måla sitt vackra och för tiden djärvt färgsatta hem Sundborn med Beckers färg. Och en av världens mest kända byggnader, Vasilijkatedralen vid Röda torget i Moskva, har fått sina färgglada kupoltak målade med Beckers färger.

Becker Industrial Coatings

Becker Industrial Coatings är en av de ledande tillverkarna av färg till verkstads- och plastindustrin.

Becker Industrial Coatings är ett glaobalt företag med ledande positioner inom Coil coating och verkstadsindustrin. Kunderna finns inom; Fasad- samt övrig plåtindustri. Här finns även kunder som tillverkar: entreprenadmaskiner, försvarsmateriel samt en hel del annan verkstadsindustri. Ett nära samarbete med elektronikindustrin bidrar till att utforma nya kulörer till olika applikationer, mobiltelefoner är ett exempel på detta.

Till samtliga industrier jobbar man meed att finna optimala lösningar för ytbehandlingen. Forskning och utveckling är prioriterat område. Vattenbaserade- samt UV härdande färgsystem bidrar till en bättre miljö.

I de femton länder där Becker Industrial Coatings finns representerade finns både produktion samt forskning och utveckling nära respektive marknad.

Becker Industrial Coatings prioriterar att uppnå partnerskap med sina kunder. En stark lokal förankring borgar för detta.

E.M.M - Ytbehandling för lackering och skadereparationer

Ytbehandling är mer än bara färg och lack. Övriga tillbehör såsom maskering och skydd behövs för att underlätta arbetet.

E.M.M ebjuder innovativa lösningar för lackering och skadereparationer.
E.M.M. Sverige AB erbjuder ett brett och starkt sortiment med närapå allt man behöver för att bearbeta ytskikt, dvs: slipning, spackling, maskering, färgblandning, lackering, polering, personligt skydd och utrustning till lokalen. Dessa produkter ökar effektiviteten i verkstaden och ökar lönsamheten.

Mipa

En- respektive tvåkomponentsfärg och lack till bil- och verkstadsindustrin i olika kvaliteter och volymer.

Mipa AG är er samarbetspartner för produkt- och problemlösningar när det gäller lackering och ytbehandling. Bilfärg eller produkter för tyngre metallindustri finns att få rätt anpassade efter olika behov. Lite ovanligare färgsystem såsom; värmebestädig färg, färg med neon- eller hammarlacks effekt finns också i sortimentet.

Mirka Scandinavia - högkvalitativa slipverktyg och konceptlösningar

Mirka är ett företag inom slipmateriel som kan tillgodose de flesta behov vid slipning av trä-, lackade- samt metallytor.

Mirka Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Oy KWH Mirka Ab och förser de flesta sektorer på den nordiska marknaden med högkvalitativa slipverktyg och konceptlösningar. Mirka har  myntat uttrycket dammfri slipning och har i hög grad bidragit till en väsentligt förbättrad arbetsmiljö.

Vi bearbetar alla segment med en högt specialiserad säljkår och kvalifiserade återförsäljare över hela landet och har huvudkontor med kundservice och administration i Karlstad. För slipning inom bilskadereparationer, trä- och möbelindustrin samt måleri erbjuder vi spetsprodukter som är mycket uppskattade av professionella användare. Vidare är vi en ledande leverantör av slipmaterial till järn-, färg- och bygghandeln.

PPG - färg- och specialprodukter

PPG har många strängar på sin lyra. Färg och lack till industrin är en av kärnverksamheterna som ständigt utvecklas.

PPG Industries är ledande på sina verksamma marknader. En effektiv tillverkare som är verksam i fronten för teknikutveckling och specifika produktlösningar. Det är vår vision att fortsätta att vara den ledande inom färg-, specialprodukter samt inom service. PPG har verksamhet i mer än sextio olika länder.

Savotech - Lim för träbearbetande industrin

Savotech erbjuder limlösningar för alla typer av applikationer. Från möbler, dörrar, kök, parkettgolv till bärande konstruktioner i hus och broar.

Savotech är ett företag som utvecklar, säljer och distribuerar lim för den träbearbetande industrin.

Vår mission är att utveckla, optimera, anpassa och erbjuda lim som uppnår maximal produktivitet och säkerhet. Vi vill hjälpa till att skapa värden som ökar våra kunders konkurrenskraft.

Den enda möjligheten att vi långsiktigt kan bli framgångsrika är att våra kunder utvecklas positivt. Vår totala spetskompetens och lyhördhet gör att vi kan vara en stark samarbetspartner.

SectionSmekano - en ledande leverantör av målningsutrustning för professionell lackering

Mångårig erfarenhet av appliceringsutrustningar. Elektrostat-, högtryck- airassist eller lågtrycksapplicering.

Smekano grundades 1957 och har med sin mångåriga erfarenhet etablerat sig som en leverantör med gedigen kunskap inom sitt verksamhetsområde.

Vår uppgift är att skapa uthållig och lönsam tillväxt till fördel för våra kunder. Vi kommer att vara ledande leverantör för utrustningar och system för hantering av flytande material till de marknader vi arbetar på.

Från tillverkning och förbehandling till lackering och montering tillhandahåller Smekano utrustningar för alla delar i tillverkningen.

Vi samarbetar med ledande materialtillverkare och utrustningsleverantörer och gör förtester så att utrustningen lämpar sig för de material du använder.

Oavsett vilka produkter du tillverkar, traktorer, flygplan, fartyg, bilar, möbler m m. så kan du lita på Smekanos lösningar för långvarig och tillförlitlig prestanda.

Sherwin-Williams

Sherwin-Williams har fulländat konsten för ytfinish av trä- och  kompositprodukter. För bestående slitstyrka och skönhet litar tillverkare av trä- och  kompositprodukter på beprövade ytbehandlingslösningar från Sherwin-Williams produktfamilj. Låt oss hitta den perfekta lösningen för alla era ytbehandlingsbehov.

Sika Sverige AB - CASCO, SCHÖNOX

Industrin förlitar sig på Casco trälim samt Schönox breda program för montering & fog.

Casco är ett varumärke inom bolaget Sika Sverige AB. Sika levererar ett brett sortiment med byggförnödenheter såsom lim, spackel, fogmassor och produkter för montering av keramik. Sika säljer produkter till hantverkaren, Gör-Det-Självaren samt industrin. Våra produkter distribueras även direkt till den professionella entreprenören.

SCHÖNOX är ett varumärke från bolaget Sika Sevrige AB. Vi har ett brett sortiment av produkter, både för avjämning samt montering och fogning av keramiska plattor. Det omfattande sortimentet av kvalitetsprodukter har varit den främsta orsaken till att SCHÖNOX har nått en stark position på många marknader inom Europa

Welin & Co - kvalitetsprodukter för ytbehandling

Oljor och vaxer för allehanda ytor. Golv, köksbänkar eller varför inte en möbel, behandla träet med det mest naturliga.

Welin & Co har sedan starten 1936 valt att arbeta med naturliga kvalitetsprodukter för ytbehandling av trä, sten och andra naturmaterial.

Osmo Hårdvaxolja, Timberex träolja, Gammeldags Trälut, Gammeldags Träsåpa och Welin tillbehör är exempel på produkter i vårt sortiment. Vi håller omfattande lager i Sverige och ser till att leverans kan ske snabbt och på utsatt tid. Vi gör det enklare för dig som kund och har ett rikstäckande återförsäljarnät.

Lika viktigt som bra produkter är för oss förmedling av kunskap och stöd genom utbildningar, produktdemonstrationer samt support via våra återförsäljare, hemsida och telefon.